Acne's Top 10 Question & Answer

 


Acne's Top 10 Question & Answer:

1.) Can you get (catch) acne from other people?

Answer: While certain types of acne do contain a bacterium, it is located in the hair follicles under your skin and can not be transmitted through contact. So no, touching or kissing someone with acne will not cause you to develop acne.

2.) If both my parents had acne does that mean I will develop acne?

Answer: Studies show that heredity does play an important role in determining who develops acne. So children of parents who had or have acne are at a greater risk than others. It should be noted that as with any disease just because you have a family history, does not guarantee you will get it; only that you have a much great chance than someone with no family history.

3.) Does eating or drinking certain foods cause acne?

Answer: Over the years studies have suggested everything from chocolate, candy, fried foods, sugar, drinking water, orange juice to milk can cause you to develop acne or make existing acne worse. However, there is no scientific evidence to support any such results. There are so many factors effecting acne development that it is very difficult to isolate any one cause. So whether or not to avoid certain foods or drinks is really just an individual preference. If you find your skin reacts negatively to certain foods, then just don’t eat or drink it.

5 Star Nutrition Vegan Creations - Low Sugar, 20G Protein. 100% Delicious!

4.) Does dirt on my skin cause acne?

Response: Proper hygiene will help healthy skin. Response: But dirty skin does not cause acne, but anyone with acne should be extra wary of a good cleansing procedure. Washing your skin may irritate and make your skin more infectious. Washing a gentle purifier reduces the growth of your skin cells and keeps your skin at its best. Therefore try not to wash over and find a balance.

5.) Is acne stress? 

Answer: Stress has proven to aggravate acne, not cause it directly. So you should know how you react to stress and develop ways to help manage and maintain stress if you have acne. This helps you not only to manage your acne, but also to improve your health.

6.) Can you get acne when you're out of adolescence?

Reply: Yes, the simple reply. Many people who never experienced acne in their 30s, 40s, and 50s could actually develop it as a teen.

7.) Makeup or make acne worse for the sunscreen?

Answer: Some overly gray and thick products may plug the follicles of your skin which lead to acne development. Not all products affect each individual in the same way, so some people can't use one product to develop acne. You need to be very careful about what you put on your skin if you are prone to acne. Try to use oil-free products always and also try a few days before using them all in a small amount on the skin.

8.) Is training going to affect my acne?

Response: While it is uncertain why this happens, vigorous exercises that heat up and make your body sweat appear to make certain people's acne worse. One theory is that exercise increases sebum production, which can lead to acne when too much has been produced.

9.) Can facial support acne?

Response: This question can't be answered easily. The term facial is used to describe everything from a counter product you buy from a drug store to hundreds of dollars in a costly spa. The bottom line is anything that could make your skin worse.

10.) Why do you stop my acne responding? 10.)

Answer: Acne medicines can become less effective as all medications become more resistant as your body develops. Acne treatment regiments may be required for optimum efficiency on a rotational basis.

Good Health Good Mind

Comments